Art Hubin ihanuutta ja tanssivien mekkojen hurjuutta!

Jeeeeee! Luovat Askeleet eli projektiryhmän kahdeksan Kelluvaa Naista aloittivat virallisesti taiteellisen työskentelynsä Art Hubissa sunnuntaina 6.6.2021 klo 11. Art Hub on pienimuotoinen taidekeskus, taiteen projektitila ja yhteisöllinen kohtaamis- ja tapahtumapaikka (Pikisaarentie 8).

Aloitimme työskentelyn neljän naisen voimin hybridisti: kaksi meistä osallistui tekemiseen verkon kautta ja kaksi  Pikisaaressa maskin kanssa. Oli kaunis kesäaamupäivä, ikkuna ja ovi olivat auki. Tuuli leyhytteli sisään virkistävästi. Elämänmeno sujui omaa rataansa tilan ulkopuolella. Pikisaaressa oli paljon ihmisiä liikkeellä kävellen ja pyörillä.

Sitten oli aika sulkea ovi. Suljimme silmät ja kuulostelimme omaa tilaamme. Jokaiselle annettiin viisi minuuttia aikaa kertoa sen hetkisistä tuntemuksistaan. Monologeissa ilmeni odotusta, väljyyttä, selkeyttä, iloa, kaipausta, riemua! Myös hiljaisuus oli yhteisesti koettua. Ei vaivanloisena vaan lempeän hoitavana.

Seuraavaksi suuntauduimme miettimään taiteellista työskentelyämme ohjaavia arvoja. Meille nousi suuri tarve tarkastella niitä yhdessä näin työskentelyn alussa.  Pohdinnoissa vilisi meille tuttuja asioita: myötätuntoa, läsnäoloa, sitoutumista, toisen ihmisen kunnioittamista, kestävää kehitystä ja hyvää työnjälkeä.

Tauon aikana pujahdimme Johannan kanssa Pikisaaren inspiroivaan ympäristöön kaksi mekkoa mukanamme. Aloimme asetella niitä vanhan talon portaikon yhteyteen yksin ja kaksin. Aivan kuin ne olisivat tanssijoita hurjissa mekoissaan. Elämäniloisina ja varmoina!

Punainen mekko oli aikoinaan kuulunut Pauliinan ohjaamassa Diminuendo –teoksessa oopperalaulaja Aino Ackteélle. Nyt punainen mekko nosti voitonriemuisesti puhkuen voimatankoa ylös Pikisaaressa!  Vihreäkukkainen flamencohame oli puolestaan kuulunut kuvataiteilija Frida Kahlolle samassa teoksessa. Nyt Kahlon hame leyhytteli iloisesti hameen helmojaan kesätuulessa fiilistellen.

Nämä meille tärkeät, kuuluisat naiset kulkevat mukanamme koko kesäkuun ajan. Hengettärinä ja onnentuojina Tanssiville tarinoille!

Teksti: Merja Männikkö

Kuvat: Johanna Aromaa