Työryhmä Villit ensitreffeillä


Kokoonnuimme Oulun taidemuseon viehättävään kahvila Kaareen. Ilmassa oli uuden tuntua! Esittäydyimme toisillemme. Monet työryhmästämme ovat mukana Kulttuurin elämysopas-
koulutuksessa
, joka tarjoaa uutta työtä kulttuurin ja matkailun risteyskohdassa. He toivat terveisiä Tsekin matkaltaan.

Ryhmämme jäsenet omaavat upeaa osaamista mm. klovnerian, maalaamisen,
kirjoittamisen, musiikin, teatterin, tanssin ja musiikkiteatterin aloilta. Tästä on hyvä ponnistaa
kohti yhteistä projektia!

Nimittäin Oulun Taidemuseo lähestyi alkusyksystä Esteetön ry:tä DiDa-tapahtuman merkeissä. Työryhmämme miellyttävänä tehtävänä on valmistaa yläkerran näyttelytilaan performanssi Tanssi!Liikettä kuvataiteessa 1880-2020 -näyttelyn yhteyteen. Johdattelemme myös yleisöä yhteisiin jameihin Reppu -tilaan joulukuun 3. päivänä.

Saimme tänään tutustua uuteen näyttelyyn ja aistia inspiroivan taulun edessä, mitä liikettä meissä syntyy taulua tutkiskellessa. Totesimme, että yksinkertainen on kaunista. Katseessa on myös magiaa!

Lopuksi otimme yhteiskuvan ryhmästämme. Moni hyvä idea jäi muhimaan mieleemme. Tästä on
hyvä jatkaa marraskuun alussa.

Merja Männikkö

Työryhmä Villien ryhmäkuva Oulun taidemuseon Tanssi!-näyttelyssä
Työryhmä Villit

Työryhmä Villit

Moninaisuuden tanssit juhlistaa liikkuvien kehojen kauneutta ja ruumiin runoutta, kaikilla aisteilla. Työryhmä Villit valmistaa Moninaisuuden tanssit osaksi Disability Day Art and Action (DiDa) -festivaalin ohjelmaa Oulun taidemuseolla 3.12.2022. Tarkempi aikataulu löytyy myöhemmin tapahtuman Facebook-sivulta ja Esteetön ry:n kotisivuilta. 

Moninaisuuden tanssit koostuu performanssista ja monitaidejameista. Ne löytävät paikkansa ja ovat koettavissa Tanssi! Liikettä kuvataiteessa 1880-2020 -näyttelytilassa museon toisessa kerroksessa sekä 2. kerroksen Reppu-tilassa. Ohjelma on  suunniteltu esteettömäksi. 

Työryhmä Villit on moniammatillinen ja poikkitaiteellinen luova ryhmittymä. Kulttuurihyvinvointiyhdistys Esteetön ry ja MoWeArt Co-Creation ovat toimineet työryhmän koollekutsujina. Työryhmän jäseniä ovat: Jussi Alaraasakka,  Ilona ja Johanna Aromaa, Eija Isoherranen, Nina Jackson, Päivi Kangasniemi, Pauliina Lappi, Paula Lauri, Claudia Costa, Merja Männikkö, Kullervo Rauhala, Liisa Ronkainen, Tuija Tervaskanto ja Sirkka Väänänen.

Tervetuloa testaamaan esteetöntä liikkumisen taidetta työryhmä Villien matkassa! Taide kuuluu kaikille!