Ihmiset

Esteetön ry:n hallitus 2023

Pauliina Lappi (puheenjohtaja)

Johanna Aromaa, Ulla Meriläinen, Helena Rauatmaa, Tuija Tervaskanto,

Claudia Costa ja Panu Männikkö (varajäsenet)

Tiimit 2023

Viestintätiimi: Johanna, Helena, Tuija & Ulla

 Luonto, liike & taidetiimi (Tuija & Ulla)

***

Työryhmä Luovat Askeleet


Luovat Askeleet on taidepedagoginen ja moniammatillinen työryhmä, joka tekee kehittämistyötä, taiteellista työtä ja uuden työn muotoilua luovasti ja yhteisöllisesti. Työryhmä tuottaa uutta tietoa sille ominaisella tavalla liikettä, taidetta ja teoriaa yhdistäen mm. järjestämällä opintopiiritoimintaa, työpajoja ja koulutuksia, kirjoittaen yhdessä sekä valmistamalla performansseja.

Luovat Askeleet -työryhmän ovat perustaneet Johanna Aromaa, Pauliina Lappi, Päivi Mettovaara ja Merja Männikkö. Olemme työskennelleet yhdessä eri kokoonpanoissa vuodesta 2009. Työryhmä on avoin yhteisö ja teemme yhteistyötä uudenlaisista, luovista työn tekemisen tavoista kiinnostuneiden eri alojen ammattilaisten ja yhteisöjen kanssa. 

Luovat Askeleet toimi aktiivisesti vuoteen 2021 asti. Työryhmän viimeisin projekti oli Esteetön ry:n 10-vuotisjuhlavuoden Elävä historiikki -taidepedagogisen kokonaisuuden suunnittelu, koordinointi ja toteutus.

Facebook: @LuovatAskeleet

Instagram #LuovatAskeleet

Pauliina Lappi

Oululainen taiteen tekijä ja kehittäjä.

Olen Esteetön ry:n puheenjohtaja ja taiteellisen työn koordinaattori sekä työryhmä Luovat Askeleet perustajajäsen.

Unelmanani on tehdä työstä taidetta ja taiteesta työtä.

Taide, luovuus ja jatkuva oppiminen ovat lähellä sydäntäni. Intohimonani on luoda taidepedagogista ja taidelähtöistä toimintaa moninaisiin ympäristöihin,  joissa taiteen voiman on mahdollista näyttäytyä uutta luovana toimintakulttuurina jatkuvassa muutoksessa.Työryhmä Luovat Askeleet  työskentelyssä kiinnostuksenani ovat erityisesti hybridityöskentelyn haasteet ja mahdollisuudet. Moniammatillinen yhteistyö muotoutuu tanssiviksi tarinoiksi taiteen, luovuuden, tieteen ja teorian lemmenliittoja kutoen, Esteetön ry 10v. juhlavuoteen.

Asenne ratkaisee, kulttuurista ilmastonmuutosta päin! Yhteistyössä on voimaa!

Merja Männikkö

Kuva: Ella Männikkö

Olen oululainen taide- ja taitopainotteinen luokanopettaja ja journalisti eli Medianomi (AMK).

Olen toiminut Esteetön ry:n hallituksessa koko sen elinkaaren ajan: puheenjohtajana kuutena toimintavuonna ja talousvastaavana neljä. Olen työryhmä Luovat Askeleet perustajajäsen.

Unelmani on saada aikaan luova tietokirja lähitulevaisuudessa.

Olen ohjannut esteetöntä tanssia eri yhteisöissä vuodesta 2010. Olen yhteisötaiteen tekijänä vieraillut ikäihmisten luona ensi kerran vuonna 2007  musiikillisen muistelun merkeissä. Myöhemmin vuonna 2012 syntyi Henna-Maria Hanhinevan ja minun yhteinen Luovuuden Puu –konsepti, jonka ytimessä on ajatus:

Luovuus on meissä kaikissa!

Päivi Mettovaara

Oululainen tanssitaitelija ja luova opettaja
Luovat askeleet -työryhmän perustajajäsen

Luovuus on minulle elämäntapa. Se on mielen- ja kehontila, jossa kaikki on mahdollista. Elän ja hengitän siis luovuutta. Se näkyy arjessani kehonliikkeenä, puheenpainona ja työni jälkenä. Luovuudessani on tilaa kaikille ja kaikelle. Jokainen ihminen, yhteinen hetki ja liike on yhtä arvokas. Parhaimmillaan koen luovuutta yhdessä muiden ihmisten kanssa, tutustuen, tutkien ja oivaltaen jotain ainutlaatuista yhdessä.

Johanna Aromaa

Esteetön ry:n varapuheenjohtaja 2023
Luovat askeleet -työryhmän perustajajäsen

Olen luovan alan tekijä ja toimija, yhteiskehittäjä, kulttuurintutkija, uuden työn muotoilija ja äiti x 2. Aloitin Esteetön ry:n toiminnassa tanssivana tutkijana kymmenen vuotta sitten ja sittemmin olen toiminut aktiivisesti hallituksen jäsenenä ja eri työryhmissä. Luovat Askeleet on minulle luovuutta, oppimista, yhteisöllisyyttä, ystävyyttä, kehittämistä, kokeilemista, tulevaisuuden työtä, vapautta, hyvinvointia, aistillisuutta ja arjen taikaa.