Ihmiset

Esteetön ry:n hallitus 2022

Pauliina Lappi (puheenjohtaja)

Johanna Aromaa (varapuheenjohtaja)

Merja Männikkö

Heidi Ranta

Virpi Sillanpää-Posio

Piia Pietilä (varajäsen, viestintä)

Helena Rauatmaa (varajäsen)

Esteetön ry:n hallitus 2022

Tiimit 2022

Jäsentiimi: Päivi Mettovaara, Terttu Alapieti & Eija Isoherranen

Taide- & luontotiimi: Helena, Johanna, Merja, Pauliina & Virpi

Viestintätiimi: Helena, Johanna, Merja & Pauliina

***

Työryhmä Luovat Askeleet


Luovat Askeleet on taidepedagoginen ja moniammatillinen työryhmä, joka tekee kehittämistyötä, taiteellista työtä ja uuden työn muotoilua luovasti ja yhteisöllisesti. Työryhmä tuottaa uutta tietoa sille ominaisella tavalla liikettä, taidetta ja teoriaa yhdistäen mm. järjestämällä opintopiiritoimintaa, työpajoja ja koulutuksia, kirjoittaen yhdessä sekä valmistamalla performansseja.

Luovat Askeleet -työryhmän ovat perustaneet Johanna Aromaa, Pauliina Lappi, Päivi Mettovaara ja Merja Männikkö. Olemme työskennelleet yhdessä eri kokoonpanoissa vuodesta 2009. Työryhmä on avoin yhteisö ja teemme yhteistyötä uudenlaisista, luovista työn tekemisen tavoista kiinnostuneiden eri alojen ammattilaisten ja yhteisöjen kanssa. 

​Kesällä 2021 työryhmään liittyivät Kaisu Maaria Leinonen, Noora Oertel, Piia Pietilä, Heidi Ranta ja Maire Veijola.

Facebook: @LuovatAskeleet

Instagram #luovataskeleet

Pauliina Lappi

Oululainen taiteen tekijä ja kehittäjä.

Olen Esteetön ry:n puheenjohtaja ja taiteellisen työn koordinaattori sekä työryhmä Luovat Askeleet perustajajäsen.

Unelmanani on tehdä työstä taidetta ja taiteesta työtä.

Taide, luovuus ja jatkuva oppiminen ovat lähellä sydäntäni. Intohimonani on luoda taidepedagogista ja taidelähtöistä toimintaa moninaisiin ympäristöihin,  joissa taiteen voiman on mahdollista näyttäytyä uutta luovana toimintakulttuurina jatkuvassa muutoksessa.Työryhmä Luovat Askeleet  työskentelyssä kiinnostuksenani ovat erityisesti hybridityöskentelyn haasteet ja mahdollisuudet. Moniammatillinen yhteistyö muotoutuu tanssiviksi tarinoiksi taiteen, luovuuden, tieteen ja teorian lemmenliittoja kutoen, Esteetön ry 10v. juhlavuoteen.

Asenne ratkaisee, kulttuurista ilmastonmuutosta päin! Yhteistyössä on voimaa!

Merja Männikkö

Kuva: Ella Männikkö

Olen oululainen taide- ja taitopainotteinen luokanopettaja ja journalisti eli Medianomi (AMK).

Olen toiminut Esteetön ry:n hallituksessa koko sen elinkaaren ajan: puheenjohtajana kuutena toimintavuonna ja talousvastaavana neljä. Olen työryhmä Luovat Askeleet perustajajäsen.

Unelmani on saada aikaan luova tietokirja lähitulevaisuudessa.

Olen ohjannut esteetöntä tanssia eri yhteisöissä vuodesta 2010. Olen yhteisötaiteen tekijänä vieraillut ikäihmisten luona ensi kerran vuonna 2007  musiikillisen muistelun merkeissä. Myöhemmin vuonna 2012 syntyi Henna-Maria Hanhinevan ja minun yhteinen Luovuuden Puu –konsepti, jonka ytimessä on ajatus:

Luovuus on meissä kaikissa!

Päivi Mettovaara

Oululainen tanssitaitelija ja luova opettaja
Luovat askeleet työryhmän jäsen

Luovuus on minulle elämäntapa. Se on mielen- ja kehontila, jossa kaikki on mahdollista. Elän ja hengitän siis luovuutta. Se näkyy arjessani kehonliikkeenä, puheenpainona ja työni jälkenä. Luovuudessani on tilaa kaikille ja kaikelle. Jokainen ihminen, yhteinen hetki ja liike on yhtä arvokas. Parhaimmillaan koen luovuutta yhdessä muiden ihmisten kanssa, tutustuen, tutkien ja oivaltaen jotain ainutlaatuista yhdessä.

Johanna Aromaa

Esteetön ry:n varapuheenjohtaja 2022
Luovat Askeleet -työryhmän jäsen

Olen luovan alan tekijä ja toimija, yhteiskehittäjä, kulttuurintutkija, uuden työn muotoilija ja äiti x 2. Aloitin Esteetön ry:n toiminnassa tanssivana tutkijana kymmenen vuotta sitten ja sittemmin olen toiminut aktiivisesti hallituksen jäsenenä ja eri työryhmissä. Luovat Askeleet on minulle luovuutta, oppimista, yhteisöllisyyttä, ystävyyttä, kehittämistä, kokeilemista, tulevaisuuden työtä, vapautta, hyvinvointia, aistillisuutta ja arjen taikaa.

Kaisu Maaria Leinonen

Olen Kaisu Maaria Leinonen. Tanssi on intohimoni ja laulaminen elinehto. Lasten parissa tein työtä nuorena aikuisena reilun parinkymmenen vuoden ajan. Omat lapseni, tytär ja poika, ovat yli kolmekymppisiä. Yrittäjänäkin ehdin toimia pitkän tovin kouluttauduttuani hierojaksi 2000-luvun alussa – mukana oli shiatsua, kalevalaista jäsenkorjausta ja sen semmoista.

Tanssi-liiketerapian perusopinnot ja Pauliina Lapin esteettömän tanssin koulutus olivat elämäni huippukokemuksia 2012-13, jolloin itsekin ohjasin luovaa tanssia parin vuoden ajan. Sittemmin olen laulanut vanhusten kanssa laitoslaulajana ja keksinpä alkaa vuoden alusta sanoittamaan ja säveltämään koko perheen lauluja – aiheena tunteet. Vanhusten asiat ovat olleet viime vuosina pinnalla myös iäkkäiden vanhempieni vuoksi.

Liminkaan muutin reilu vuosi sitten päästäkseni lähemmäksi luontoa. Luonnosta ammennan voimaa elämään.

Lauluihini pääsee tutustumaan täällä.

Noora Oertel

Olen kolmekymppinen tanssija ja kulttuuriantropologi. Toimin Esteetön ry:ssä tanssivana tutkijana. Valmistuin vuonna 2013 Lapin urheiluopistosta tanssijaksi ja olen sen jälkeen  jatkokouluttautunut usealla tanssi- ja pedagogiikkakurssilla sekä Suomessa että Saksassa ja toiminut freelance tanssijana ja tanssinohjaajana. 

Tällä hetkellä teen väitöskirjaa Helsingin yliopiston Sukupuolen, kulttuurin ja yhteiskuntatutkimuksen tohtoriohjelmaan, jossa aloitin jatko-opintoni tammikuussa 2021. Ennen sitä valmistuin kultuurintutkimuksen kanditaaktiksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2017 ja filosofian maisteriksi Humboldt Universität zu Berlinin eurooppalaisen etnologian koulutusohjelmasta syksyllä 2020.

Tutkin väitöskirjassani kosketuksen ja tanssin merkityksiä tartuntatautien aikaisessa Suomessa. Olen kiinnostunut monitieteellisyydestä, taiteen, tieteen ja hoivan välisestä vuoropuhelusta, tasa-arvo ja ihmisoikeuskysymyksistä, sekä hyvinvoinnin lisäämisestä yhteiskunnassa. Harjoitan osallistuvaa, moniaistillista tutkimusta.

Piia Pietilä

Heidi Ranta

Olen ihmisihminen, tanssintekijä ja kahden jätkän äiti Kempeleestä. Saan erilaisilta ihmisiltä valtavavasti energiaa, voimaa ja uskoa tulevaan. Tanssiminen ja luova oleminen saa puolestaan sydämeni sykkimään.

Maire Veijola