Ajankohtaista

Voikukka tulee luoksesi! Dammisaaren Rapumajalla tapahtuu 28.5. klo 12 alkaen

Koko perheen Voikukkajuhla järjestetään Oulussa Dammisaaren Rapumajalla, Hupisaarilla (Kasarmintie 11) sunnuntaina 28.5 klo 12.00 – 14.30. Tapahtuma on maksuton.

Ohjelmassa:

 • FotoVoikukka: Ikuista itsesi voikukkana!
 • Osallistu voikukkamenuettiin.
 • Ole osa yhteisöllistä vanerimaalaushetkeä.
 • Ihastele valokuvanäyttelyä Rapumajassa.
 • Heittäydy lasten satujoogaan.

Voikukkajuhlan järjestävät Dodo ry ja Esteetön ry yhteistyössä Kulttuurin elämysoppaat -hankkeen kanssa.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia, sateen sattuessa tapahtuma siirtyy. Seuraa yhdistyksen somea @Esteetonry. Rapumajan Facebook-sivu.

Lämpimästi tervetuloa!

Siivouspäivän kirppis 27.4. klo 10-14

Olemme mukana Siivouspäivässä Oulun Heinäpään sydämessä! Pystytämme Vuolle-opiston läheistyyteen viihtyisän myynti- ja tapahtumapaikan esteettömällä asenteella lauantaina 27.5. klo 10-14.

Tule fiilistelemään aitoa kirppistunnelmaa, tutustumaan tarjontaan ja nauttimaan yhdessäolosta hyvän asian puolesta. Luvassa myös pieniä taideyllätyksiä. Myyntituotot käytetään yhdistyksen toiminnan tukemiseksi. Psst. Varaathan käteistä mukaan.

Löydät meidät värikkään kankaan luota! Tervetuloa!

Mahdollisista muutoksista ilmoitamme somekanavissamme.

Esteetön ry:n tanssiva kevätkokous 24.4. klo 17:30-19

Esteetön ry:n tanssiva kevätkokous pidetään maanantaina 24.4. klo 17:30-19 Caritas-salissa (Kapellimestarinkatu 2).

Mukaan ovat jäsentemme lisäksi tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneet Esteetön ry:n jäsenyydestä tai toiminnasta osana oppivaa yhteisöä. Lämpimästi tervetuloa!

Kysy lisää tai pyydä etäosallistumislinkki: esteetonry@gmail.com.

Esteetön ry:n tulevaisuusjamit

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi Esteetön ry:n tulevaisuusjameihin lauantaina 22.4. klo 10-12 Caritas-salissa (Kapellimestarinkatu 2). Etäosallistumislinkki Zoomiin.

Kaikille avoimissa tulevaisuusjameissa tullaan tutuiksi, otetaan yhdessä tulevaisuuden askeleita ja kehitetään kulttuurihyvinvointitoimintaa taiteen ja palvelumuotoilun keinoin. 

Klo 10:00-10:30 
Tutustuminen Esteetön ry:n Elävään näyttelyyn

Klo 10:30-11:00
Yhteiset monitaidejamit

Klo 11:00-12:00
Ideointia ja verkostoitumista, sana ja liike ovat vapaat!

Klo 12-12:30 
Lounastauko (omat eväät)

Klo 12:30-14:30 
Tulevaisuusjamit jatkuvat, luovin askelin kohti oppivaa yhteisöä!

Pyydämme ennakkoilmoittautumisia pe 21.4. mennessä. Kerrothan samalla osallistutko paikan päällä vai etänä, sekä jäätkö myös iltapäivän jameihin. Yhdistys tarjoaa iltapäivään osallistuville pientä purtavaa.

Jamit ovat Esteetön ry:n jäsenille maksuttomat, muille vapaaehtoinen osallistumismaksu.

Tulevaisuusjamien mainos

Esteetön ry:n tulevaisuuskysely

Mitä sinulla tulee mieleen Esteetön ry:stä?

Teemme tänä vuonna yhdistyksessä tulevaisuustyötä ja otamme askeleita kohti unelmien oppivaa yhteisöä. Auttaisitko meitä vastaamalla lyhyeen tulevaisuuskyselyyn.

Linkki tulevaisuuskyselyyn.

Moninaisuuden tanssit juhlisti erilaisuuden kauneutta

Esteetön ry:n vuosi 2022 huipentui yhteistyössä Oulun taidemuseon kanssa toteutettuihin Moninaisuuden tansseihin.

Työryhmä Villit valmisti Moninaisuuden tanssit Oulun taidemuseolle osana Disability Day Art & Action -tapahtumaa 3.12.2022. Moninaisuuden tansseihin kutsuttiin mukaan oululaisia yhteisöjä, joissa MoWeArt Design toteutti syksyllä Liikkumisen taidetta esteettömästi -työpajoja.

Videolla Pauliina ja Johanna kertovat Kulttuurin elämysoppaat -hankkeen valmennuksessa syntyneestä pilotista ja MoWeArtin taidepedagogisista palveluista.

Moninaisuuden tanssit 2022

Hyvää joulua & valoisaa uutta vuotta 2023!

Hyvää joulua ja valoisaa uutta vuotta 2023!

MoWeArt Design uudistaa kotisivujaan

Esteetön ry:n pitkäaikainen yhteistyökumppani MoWeArt Design uudistaa kotisivujaan. Uudet sivut löytyvät osoitteesta www.moweart.fi. MoWeArt (movement, wellness, art) tarjoaa taidepedagogisia palveluja luovasta oppimisesta ja kehittämisestä kiinnostuneille eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille, organisaatioille ja yritykseille. MoWeArtin taustatiimin muodostavat tanssipedagogi Pauliina Lappi ja kulttuuriantropologi Johanna Aromaa. Kotisivut päivittyvät alkuvuodesta 2023. Tervetuloa tutustumaan uusiin sivuihin!

Esteetön ry uudistuu – kohti oppivaa yhteisöä!

Esteetön ry uudistaa tulevana vuonna toimintaansa kohti oppivaa yhteisöä. Tutustu vuoden 2023 toimintasuunnitelmaan:

Moninaisuuden tanssit Disability Day Art & Action -tapahtumassa Oulun taidemuseolla 3.12.2022

Taidemuseo osallistuu kansainvälisen vammaisten päivän Disability Day Art & Action -tapahtumaan lauantaina 3.12.2022. Päivää juhlitaan kulttuurin ja taiteen merkeissä! Tarjolla on monipuolista sisältöä aina kuvailutulkkauksesta tanssiesityksiin ja monitaidejameihin. Lisäksi museovierailla on mahdollisuus seurata Disability Day Art & Action -tapahtuman pääjuhlan livestriimiä Helsingin Musiikkitalolta.

Päivän ohjelma Oulun taidemuseolla:

Kuvailutulkkauksia Tanssi!-näyttelyn teoksista klo 14 lähtö taidemuseon ala-alasta

DiDa – Disability Day Art and Action -tapahtuman livestriimi klo 15–17.30 Reppu-pajatila, 2. krs.

Työryhmä Villit: Moninaisuuden tanssit -tanssiesitys klo 15.50–16 taidemuseon 2. krs näyttelysalit

Moninaisuuden tanssit on performanssi ja monitaidejamit, jotka juhlistavat liikkuvien kehojen kauneutta ja ruumiin runoutta, kaikilla aisteilla. Työryhmä Villit on moniammatillinen ja poikkitaiteellinen luova ryhmittymä. Kulttuurihyvinvointiyhdistys Esteetön ry ja MoWeArt Co-Creation ovat toimineet työryhmän koollekutsujina. Työryhmän jäseniä ovat: Jussi Alaraasakka, Ilona ja Johanna Aromaa, Tapani Hyrkäs, Eija Isoherranen, Päivi Kangasniemi, Ulla Kurvinen, Pauliina Lappi, Paula Lauri, Claudia Costa, Merja Männikkö, Kullervo Rauhala, Tuija Tervaskanto, Sirkka Väänänen ja Ulla Meriläinen.

Monitaidejamit klo 16.05–16.30 Reppu-pajatila, 2.krs

Tervetuloa testaamaan esteetöntä liikkumisen taidetta työryhmä Villien matkassa! Taide kuuluu kaikille!

Lue lisää:

Facebook-tapahtumasta tai Mun Oulu -kaupunkimediasta

Tulevaisuustanssit luovan alan osaajille

Etsitkö uusia luovan työn mahdollisuuksia?
Haluaisitko kehittää ja jakaa osaamistasi kannustavassa porukassa?
Haluaisitko olla osa oppivaa yhteisöä, jossa opimme toinen toisiltamme?
Kiinnostaako sinua rohkeasti rajat ylittävä yhteistyö luovalla otteella?
Tule tulevaisuustansseihin perjantaina 2. ja 9.12.2022 klo 9:30. Tapaamisen kesto on noin 30 minuuttia. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Zoom-linkki tapahtumaan. Meeting ID: 842 9720 8424

Voit jakaa toiveitasi ja ideoitasi luovaan opintopiiriin liittyen myös yhteiselle Padlet-seinälle.

Lisätietoja / more information: www.moweart.fi, moweartdesign@gmail.com.

Ks. esite täältä.

Liikkumisen taidetta esteettömästi -työpajat yhteisöille

Onko yhteisösi kiinnostunut Liikkumisen taidetta esteettömästi -työpajoista syksyllä 2022 ja keväällä 2023? Oulun kaupungin liikuntatoimi mahdollistaa tutustumisen edulliseen hintaan yhteisön omissa tiloissa.

MoWeArt (movement, wellness, art) on liikkumisen taidetta esteettömästi. Esteetön liikkumisen taide antaa mahdollisuuden itsetuntemusta ja iloa lisäävään luovaan ilmaisuun. Luovat askeleet ja liikkumisen ilo kuljettavat sanojen taakse, kehollisen ilmaisun voimaan. 

Työpajat soveltuvat kaikenlaisille ja kaikenikäisille liikkujille. Työpajoihin ovat tervetulleita myös avustajat, ohjaajat, omaiset ja ystävät. Räätälöimme työpajat yksilöllisesti kunkin ryhmän toiveiden mukaan. Lisäksi järjestämme koulutuksia ammattilaisille ja opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita moninaisuuden edistämisestä luovasti kehollisin keinoin.

Ohjaajina tanssitaiteen ja kulttuurin ammattilaiset Pauliina Lappi ja Johanna Aromaa, MoWeArt Co-Creation.

Sovi 1-6 kerran tutustuminen ryhmällesi. Kokeilupaketin hinta on 45€ koko ryhmältä. Et tarvitse aiempaa kokemusta luovasta liikkeestä, olet jo oma ihana itsesi!

Yhteistyössä: Oulun kaupungin liikuntapalvelut.

Tiedustelut ja tilaukset: moweartdesign@gmail.com, p. 040 733 7899 (tekstiviestillä tavoittaa parhaiten).

Lisätietoa: http://www.moweartdesign.com

Moninaisuuden tanssit Oulun taidemuseolla 3.12.2022

Työryhmä Villit

Muutokset mahdollisia.

Moninaisuuden tanssit juhlistaa liikkuvien kehojen kauneutta ja ruumiin runoutta, kaikilla aisteilla. Työryhmä Villit valmistaa Moninaisuuden tanssit osaksi Disability Day Art and Action (DiDa) -festivaalin ohjelmaa Oulun taidemuseolla 3.12.2022. Tarkempi aikataulu löytyy myöhemmin tapahtuman Facebook-sivulta ja Esteetön ry:n kotisivuilta. 

Moninaisuuden tanssit koostuu performanssista ja monitaidejameista. Ne löytävät paikkansa ja ovat koettavissa Tanssi! Liikettä kuvataiteessa 1880-2020 -näyttelytilassa museon toisessa kerroksessa sekä 2. kerroksen Reppu-tilassa. Ohjelma on  suunniteltu esteettömäksi. 

Työryhmä Villit on moniammatillinen ja poikkitaiteellinen luova ryhmittymä. Kulttuurihyvinvointiyhdistys Esteetön ry ja MoWeArt Co-Creation ovat toimineet työryhmän koollekutsujina. Työryhmän jäseniä ovat: Jussi Alaraasakka, Ilona ja Johanna Aromaa, Tapani Hyrkäs, Eija Isoherranen, Päivi Kangasniemi, Ulla Kurvinen, Pauliina Lappi, Paula Lauri, Claudia Costa, Merja Männikkö, Kullervo Rauhala, Tuija Tervaskanto ja Sirkka Väänänen.

Moninaisuuden tanssit toteutetaan yhteistyössä Oulun taidemuseon kanssa. Oulun taidemuseo on kaikille avoin, osin esteetön vierailukohde. Esitys striimataan, joten voit seurata tapahtumaa myös etäyhteydellä.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme moninaisuutta! Taide kuuluu kaikille! 

Lisätietoja:

Tanssi! – Museo- ja tiedekeskus Luuppi – Oulun kaupunki

Disability Day Art & Action 2022 – DiDa

Esteetön ry:n tulevaisuusjamit 27.8. klo 10-14

Esteetön ry:n tulevaisuusmuotoilua tehdään luovalla otteella. Tervetuloa yhteistyöstä ja kulttuurihyvinvoinnista kiinnostuneet kaikille avoimiin tulevaisuusjameihin 27.8. klo 13-14 yhteisötila Alvariin Oulun Meri-Toppilassa!

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan myös koko ohjelmaan:

Klo 10-12 Tulevaisuusjamit: Missä mennään Esteetön ry:ssä nyt ja mihin olemme matkalla?

Klo 12-13 Lounas (omat eväät mukaan)

Klo 13-14 Kaikille avoimet jamit jäsenille ja yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneille

Jamit ovat maksuttomia, Oulun kaupunki tukee monitaidetoimintaamme. Tule mukaan rakentamaan verkostoja yhteistyössä ja tutustumaan Alvariin https://alvari.kulttuurivoimala.fi/. Tila on esteetön.

Ilmoitathan osallistumisestasi esteetonry@gmail.com perjantaihin 26.8. mennessä.

Taidetta Alvariinsa! Oulun Taiteiden yö 18.8. klo 15-18

Taidetta Alvariinsa! Oulun Taiteiden yössä 18.8. klo 15-18 taideilottelua kaikenikäisille yhteisötila Alvarissa Meri-Toppilassa (Kuorimokatu 1). Lämpimästi tervetuloa❣️

Järjestämme tapahtuman yhteistyössä Kulttuurivoimala ry:n kanssa.

Lue lisää ohjelmasta Facebook-tapahtumasivulta.

Monitaidejamit Kaijontuvalla 6.8. klo 15-17

Monitaidejamit siirtyvät Kaijontorilta Kaijontuvalle (os. Kalevalantie 5, Kaijonharju).

Vipinää kinttuihin! Vietetään luova hetki eri taidelajeja yhdistäen ja rennosti yhdessä jammaillen. Tapahtuma on esteetön ja soveltuu kaiken ikäisille. Mukaan voi tulla milloin vain tapahtuma-aikana. Voit osallistua valitsemallasi tavalla mukaan heittäytyen tai sivusta seuraten.

Paikalla on luovia “jamivälineitä” (rytmisoittimia, siveltimiä, kyniä ja paperia, soiva piirtoalusta yms.) joita voit halutessasi kokeilla. Voit ottaa mukaan myös omia välineitäsi, maalatahan voi vaikka pullasudilla ja soittaa raastinraudalla.

Jamioppaat ovat paikalla ja opastavat mukaan toimintaan.

Irrota itsesi arjesta ja heittäydy vinhaan tunnelmaan! Tule yksin tai yhdessä ystävän kanssa, sellaisena kuin olet. Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/3xnY29jXH.

Elokuun jäsenkirje

Esteetön ry:n loppukesään mahtuu monenlaista mukavaa ja luovaa yhdessä tekemistä! 

Tervetuloa monitaidejameihin Puistopiknikille 6.8.2022 klo 15-17 Kaijonharjun torille

Vipinää kinttuihin! Vietetään luova hetki eri taidelajeja yhdistäen ja rennosti yhdessä jammaillen. Tapahtuma on esteetön ja soveltuu kaiken ikäisille. Sateen yllättäessä jammailemme telttakatoksen suojassa.

Mukaan voi tulla milloin vain tapahtuma-aikana. Voit osallistua valitsemallasi tavalla mukaan heittäytyen tai sivusta seuraten. Paikalla on luovia “jamivälineitä” (rytmisoittimia, siveltimiä, kyniä ja paperia, soiva piirtoalusta yms.) joita voit halutessasi kokeilla. Voit ottaa mukaan myös omia välineitäsi, maalatahan voi vaikka pullasudilla ja soittaa raastinraudalla.

Jamioppaat ovat paikalla ja opastavat mukaan toimintaan.

Irrota itsesi arjesta ja heittäydy vinhaan tunnelmaan! Tule yksin, yhdessä ystävän kanssa tai vaikka isommallakin porukalla, mukaan mahtuu. 

Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/3xnY29jXH.

Taidetta Alvariinsa ! 

Taiteiden yössä 18.8.2022 klo 15-18 tapahtuu yhteisötila Alvarissa! Luvassa muun muassa:

Klo 15-16 Sanaleikit – Lasten sanataidepaja (ohjaaja: Susanne Kainto)

Klo 16-18 RunoPiknik, TanssiKaraoke, Runotulkintaa (Susanne Kainto), VaihtotalousKirppis ja mukavaa yhdessäoloa!

Seuraa viestintäämme, ohjelma tarkentuu lähempänä. 

Tapahtuma on kaikille avoin, päihteetön ja esteetön. Taidetta Alvariinsa ! järjestävät Kulttuurivoimala ry, Esteetön ry ja yhteisötila Alvari yhteistyönä. Osoite: Yhteisötila Alvari, Kuorimokatu 1. Lämpimästi tervetuloa!

Tulevaisuusjamit 27.8.2022 klo 10-14 Alvarissa

Tulevaisuusjameissa jatketaan Esteetön ry:n kehittämistä luovasti yhdessä palvelumuotoilun ja taiteen keinoin. Lähde sinäkin rakentamaan meidän kaikkien ikiomaa yhteisöä! Jamiteemoina ovat taide, moninaisuus ja esteettömyys.

Ohjelma:

Klo 10-12 Tulevaisuusjamit, jossa muotoillaan Esteetön ry:n tulevaisuutta verkostoyhteistyössä

Klo 12-13 Mahdollisuus yhteiselle lounaalle Alvarissa nyyttäri- tai omin eväin 

Klo 13-14 Kaikille avoimet monitaidejamit: tanssia, musiikkia, runotaidetta… Näissä jameissa kaikki kukat saavat kukkia!

Jameihin ovat tervetulleita jäsenet, verkostoystävät ja Esteetön ry:n toiminnasta kiinnostuneet. Voit osallistua halutessasi myös pelkkään aamupäivän tai iltapäivän ohjelmaan. Jamit ovat maksuttomia, Oulun kaupunki tukee monitaidetoimintaamme.

Ilmoitathan osallistumisestasi esteetonry@gmail.com.

Monitaidejamit Oulun Puistopiknikissä 6.8.2022 klo 15-17

Tervetuloa Puistopiknikille Kaijontorille 6.8 klo 15-17. Vipinää kinttuihin! Vietetään luova hetki eri taidelajeja yhdistäen ja rennosti yhdessä jammaillen. Tapahtuma on esteetön ja soveltuu kaiken ikäisille. Sateen yllättäessä jammailemme telttakatoksen suojassa.

Mukaan voi tulla milloin vain tapahtuma-aikana. Voit osallistua valitsemallasi tavalla mukaan heittäytyen tai sivusta seuraten. Paikalla on luovia “jamivälineitä” (rytmisoittimia, siveltimiä, kyniä ja paperia, kierrätysmateriaaleja yms.) joita voit halutessasi kokeilla. Voit ottaa mukaan myös omia välineitäsi, maalatahan voi vaikka pullasudilla ja soittaa raastinraudalla.

Jamioppaat ovat paikalla ja opastavat mukaan toimintaan.

Irrota itsesi arjesta ja heittäydy vinhaan tunnelmaan! Tule sellaisena kuin olet. ❤

Monitaidejamit toteutetaan Kulttuurivoimala ry:n ja Esteetön ry:n yhteistyönä.

Seuraa meitä somessa sekä kotisivuillamme.

www.kulttuurivoimala.fi
www.esteetonry.fi

Kuva: Tytti Karjalainen

Yhteisöpuutarha-idea mukana Oulun osallistuvassa budjetoinnissa

Esteetön ry on mukana Oulun osallistuvassa budjetoinnissa ideallaan kaikille esteettömistä yhteisöpuutarhoista. 

Esteettömät yhteisöpuutarhat syntyvät yhdessä kasvatetuista viljelylaatikkoviljelmistä ja niihin liittyvästä yhteisöllisestä tekemisestä eri kaupunginosissa Oulussa. Kaupunginosan ihmiset ottavat kokonaisvastuun viljelmistä, joihin kuuluu myös esteettömiä viljelylaatikoita.
Palkattu tanssiva yhteisöpuutarhuri (taiteilijan uusi työnkuva) vierailee yhteisöpuutarhassa ja kutsuu ihmisiä mukaan ihastelemaan kasvukauden ihmeitä taiteen keinoin. Satokausi päättyy sadonkorjuujuhlaan.

Yhteisöpuutarha on yhteisöllisen kasvun paikka kaikenikäisille ja kaikin tavoin liikkuville oululaisille. Yhteisöpuutarhassa moninaisuus ja yhdenvertaisuus puhkeavat kukkaan.

Osallistu osallistuvaan budjetointiin äänestämällä Oulun viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä parantavaa ideaa 29.5. mennessä: https://osallistu.ouka.fi/?locale=fi

Toukokuun jäsenkirje

Esteetön ry:n sääntömääräinen kevätkokous 30.3. klo 17 ja tulevaisuusjamit 2-3.4. klo 15-17

Tervetuloa Esteetön ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen 30.3.2022 klo 17-18:30 Kulttuurivoimalan yhteisötila Alvariin (Kuorimokatu 1)! Kevätkokouksessa kurkistamme juhlavuoteen 2021 ja otamme rennosti yhteisiä askelia tulevaan. Voit osallistua myös etänä Teamsin kautta. Pyydä osallistumislinkki: esteetonry@gmail.com.

Vastaa Esteetön ry:n tulevaisuuskyselyyn tästä linkistä. Vastaaminen ei vie paljon aikaasi, mutta jokaisen vastaus on arvokas! Kyselyyn vastataan nimettömänä. Vastauksia käytetään yhdistyksemme kehittämistyössä.

***

Esteetön ry järjestää jäsenilleen, yhteistyökumppaneilleen ja muille kiinnostuneille (esim. opiskelijat, yhdistystyöstä kiinnostuneet) tulevaisuusjamit 2.-3.4.2022 klo 15-17 Kulttuurivoimalan yhteisötila Alvarissa. Tulevaisuusjameissa rakennetaan verkostosiltoja yhteiskehittäen. Toteutamme jamit kahtena työpajana, joissa yhteiskehittäminen tapahtuu palvelumuotoilun ja taiteen keinoin.  

La 2.4. klo 15-17

 • tutustutaan IKIGAI-harjoitukseen (japaniksi ’iki’ = elämä, ’kai’ = omien odotusten ja toiveiden toteutuminen) 
 • pohdimme mikä on meille tärkeää ja mikä meitä yhdistää, miksi olemme yhdessä enemmän
 • loppujamit: päivän yhteenveto taiteen keinoin (esim. sanoin, runoin, liikkein, sävelin)

Su 3.4. klo 15-17

 • taidejäljet lauantailta ja luovin askelin uuteen päivään
 • tulevaisuuskompassi
 • ilmapuntari ja hengitellen tulevaan

Tervetuloa osallistumaan yhtenä tai molempina päivinä, myös etäosallistuminen mahdollista. Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää: esteetonry@gmail.com!

Käy jakamassa ajatuksiasi unelmien yhteisöstä Padletiin. Ideasi ovat arvokkaita vaikka et pääsisikään osallistumaan.

Esteetön ry:n tulevaisuuskyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä. Kyselyyn vastataan nimettömänä. Vastauksia käytetään yhdistys- ja verkostotyömme kehittämisessä.

LuovastiLuonnossa -taidetuokio 27.3. klo 15

Kevään toinen LuovastiLuonnossa -taidetuokio 27.3. klo 15-16 Pikisaaressa johdattaa lempeästi aistimaan ympäröivää luontoa. Kokoonnumme teatterin edessä. Säävaraus.

Taidetuokio on kaikille avoin ja esteetön. Esteetön ry:n jäsenille ilmainen, muille vapaaehtoinen osallistumismaksu. Pyydä vaikka ystäväsi mukaan! 🙂

Ilmoittaudu mukaan esteetonry@gmail.com.

Lämpimästi tervetuloa!

Luovasti Luonnossa -taidetuokiot maaliskuussa

Kevät tuo tullessaan LuovastiLuonnossa taidetuokiot!

Kevään ensimmäinen LuovastiLuonnossa -taidetuokio järjestetään 13.3.2022 klo 15-16 Ainolan puistossa.

LuovastiLuonnossa -taidetuokio on kaikille avoin ja esteetön tapahtuma Ainolan puistossa. Taidemuseon edestä lähtee liikkeelle tarinapolku, jonka osallistujat itse luovat. Kuljeskelemme puistossa luonnosta vapaasti nauttien ja inspiroituen. Annetaan hetken kuljettaa. Vapaaehtoinen osallistumismaksu.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: esteetonry@gmail.com.

Sydämellisesti tervetuloa!

Maaliskuun jäsenkirje

Maaliskuun 2022 jäsenkirje

Luovasti Verkossa -taidetuokiot helmikuussa sunnuntaisin

LuovastiVerkossa -kaikille avoimet taidetuokiot verkossa sunnuntaina 20.2. ja 27.2. klo 15-16. 

Tulevan sunnuntain teemana on unelmien yhteisö. Tule sinäkin, rakennetaan sellainen yhdessä! Hahmotetaan unelmien yhteisöä mm. haikurunojen ja luovan liikkeen keinoin. Luvassa on myös yhdistyksen kevään toiminnan ja toimijoiden esittelyä sekä yhteistä ideointia.

Kurkista ennakkoon tarkempi ohjelma ja käy jakamassa ajatuksiasi unelmien yhteisöstä Padletiin: https://padlet.com/esteetonry/xh32dvt9hxsuajd2.

Taidetuokio järjestetään etänä Zoomissa. Pyydä osallistumislinkki: esteetonry@gmail.com.

LuovastiVerkossa -taidetuokiot ovat maksuttomia. Toimintaa tukee Kansalaisfoorumi.

LuovastiVerkossa -hyvät käytännnöt:

1. Tulethan ajoissa, voit käydä testaamassa yhteydet jo etukäteen.

2. Jos mahdollista, ilmoita tulostasi etukäteen.

3. Toivomme, että ainakin piipahdat alussa tervehtimässä kamera auki.

4. Tule avoimin mielin ja uskalla esittää kysymyksiä. Opetellaan kuuntelemaan, kuulemaan ja huomioimaan toisiamme verkossa.

Sydämellisesti tervetuloa!

Helmikuun jäsenkirje

Helmikuun 2022 jäsenkirje

Uusi toimintavuosi tuo mukanaan monipuolista toimintaa

Esteetön ry:n vuoden 2022 toiminta

Esteetön ry:n 11. toimintavuosi on täynnä monipuolista toimintaa. Tänä vuonna toimintamme keskiössä on taide ja luonto. LuovastiVerkossa ja LuovastiLuonnossa -kaikille avoimet taidetuokiot kutsuvat mukaan luovaan toimintaan Oulussa ja vaikka toiselta puolelta maapalloa.

Etä- ja lähitapaamisia hybridisti yhdisteleviä monitaidejameja toteutetaan yhteistyössä Kulttuurivoimalan ja Kulttuuriosuuskunta ILMEen kanssa. Ilolla on yhteistyö aloitettu myös Kestävän kehityksen keskuksen kanssa.

Yhteisöpuutarha kutsuu luoviin kohtaamisiin ihmisten ja luonnon välillä. Ideaa on ehdotettu toteutettavaksi Oulun kaupungin osallistuvaan budjetointiin. All bodies speak: moninaisuuden tanssit on inklusiivinen monitaideteos, johon haemme parhaillaan rahoitusta.

Tänä vuonna yhdistyksessämme tehdään myös aktiivista ja osallistavaa tulevaisuusmuotoilua ja otetaan yhdessä luovia askeleita kohti tulevaa.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan toimintaan! Haluatko olla osa yhteisöämme? Liity jäseneksi!

Uuden vuoden tervehdys

Kulttuurihyvinvointiyhdistys Esteetön ry toivottaa suurella sydämellä ja esteettömällä asenteella toiveikasta alkanutta vuotta 2022!

Esteetön ry:n uusi hallitus kokoontui tiistaina 11.1.2022. Puheenjohtajana jatkaa Pauliina Lappi. Muut hallituksen varsinaiset jäsenet ovat Johanna Aromaa, Heidi Ranta, Merja Männikkö, Virpi Sillanpää-Posio. Varajäseniä ovat Helena Rauatmaa ja Piia Pietilä. 

Tänä vuonna toimintamme keskiössä on taide ja luonto. Lisäksi olemme perustaneet jäsentiimin, johon olet yhdistyksemme jäsenenä lämpimästi tervetullut. Jäsentiimi kokoontuu vapaamuotoisesti ja ideoi esimerkiksi tapahtumia ja kokoontumisia. Jatkamme toivon siltojen rakentamista verkostoyhteistyössä. 

Kevään tapaamiset toteutetaan etä- tai lähitapaamisina tai näitä yhdistäen.

Kevätkokous järjestetään 7.4.2022. Toivon mukaan pääsisimme tuolloin jo tapaamaan kasvotusten ja tanssivana kokouksena.

Kerromme lisää esteettömästä luonto- ja taidetoiminnastamme myöhemmin. Lisätietoja myös sivuiltamme www.esteetonry.fi ja somekanavistamme. Seuraa meitä ja käy tykkäämässä Facebookissa ja Instagramissa @esteetonry.

Yhdessä olemme enemmän!

Yhdessä olemme enemmän!

Joulutervehdys

Kiitos Sinulle kuluneesta Esteetön ry:n 10v juhlavuodesta, tanssivista tarinoista ja toivon verkostosilloista. Yhdessä kuljemme valoa kohti. Hyvää ja toivorikasta uutta vuotta!

Toivottaa,
Esteetön ry:n juhlavuoden hallitus

Valon leikki sulattaa sydämen.

Esteetön ry:n syyskokous 2.12.2021

Tervetuloa Esteetön ry:n syyskokoukseen tanssimaan ja suunnittelemaan yhdistyksen tulevia askeleita yhdessä.

Aika: 2.12.2021 klo 16:30 alkaen  klo 17

Paikka: Aleksinkulma (1. krs Isohansa-kokoustila, Aleksanterinkatu 9, 90100 Oulu, sisäänkäynti sisäpihan puolelta) tai etänä (Zoom-linkki lähetetään osallistujille). Oulun pandemiatilanteesta johtuen suosittelemme etäosallistumista. Tulethan paikan päälle vain oireettomana.

Pyydämme ilmoittamaan tulostasi etukäteen esteetonry@gmail.com.

Lämpimästi mukaan kutsuen, 

Esteetön ry:n hallitus
Pauliina, Heidi, Johanna, Merja, Katja, Maire ja Piia

ESITYSLISTA

1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja,
sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja
tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. käsitellään hallituksen katsaus toimintaan ja tileihin
kuluvan vuoden syyskuun loppuun saakka
6. päätetään varsinaisten jäsenten jäsenmaksun sekä
kannatusjäsenmaksun suuruudesta seuraavaksi
kalenterivuodeksi
7. päätetään yhdistyksen toimintasuunnitelma ja
talousarvio seuraavalle kalenterivuodelle
8. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
9. valitaan toiminnantarkastaja ja
varatoiminnantarkastaja
10. käsitellään muut kokouksen asiat

Valonlähde 24.11. päättää Esteetön ry:n 10v juhlavuoden

Valonlähde on lempeästi osallistava yhteisöllinen tapahtuma, jossa yhdistyvät ilo, valon leikkisyys ja hetken haltioituminen taiteen keinoin. Valonlähde haluaa kutkuttaa moniaistisesti. Voit tulla mukaan katsoen ja kokien, juuri sellaisena kuin olet!

Valonlähde on osa Ii-instituutin Valonjuhlaa 2021 ja Esteetön ry:n juhlavuoden päätöstapahtuma.

Aika ja paikka: Keskiviikkona 24.11. klo 17 Iin Lähde! -puistossa. Katso lisätiedot alla olevasta esitteestä tai ota yhteyttä: esteetonry@gmail.com.

Lämpimästi tervetuloa!

Esteetön ry vierailee Caritaksessa syys-lokakuussa

Kesän viimeiset juhlajamit 22.8. klo 13-14 Valveella

Kaikille avoimet, kesän viimeiset monitaidejuhlajamit: musiikkia, tanssia ja ilonpitoa luovasti liikkeessä! Osallistua voi myös katsoen. Tiedossa yllätysvieras!

Milloin: sunnuntaina 22.8 klo 13-14

Missä: Kulttuuritalo Valve (2 krs, tanssisali 2)

Kenelle: Lapsille, vanhemmille, isovanhemmille, koko perheelle!

Seremoniamestareina Pauliina ja Johanna Esteetön ry:stä.

Jameihin voidaan ottaa 10 osallistujaa! Varaa nyt paikkasi: esteetonry@gmail.com.

Jamiliput 3/5€ käteisellä ovelta.

Muistathan Valveella vieraillessa:

 • Ethän tule Valveelle oireisena.
 • Pidä turvaväli.
 • Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
 • Yski nenäliinaan tai hihaan.

Tervetuloa juhlajameihin!

Elävä historiikki ja tanssivat tarinat 23.8. Valveella

Kutsumme sinut mukaan piipahtamaan Elävään historiikkiin maanantaina 23.8. Kulttuuritalo Valveelle!

Esitykset klo 16:30, 17:30 ja 18:30 (kesto noin 30 min / esitys) Valvesalissa.

Elävässä historiikissa mennyt, tämä hetki ja tulevaisuus kietoutuvat toisiinsa ennalta määrittelemättömillä tavoilla.

Vuorovaikutteisessa esityksessä yleisö pääsee lempeästi osaksi yhteisömme elävää historiaa tässä ja nyt!

Oman tärkeän mausteensa Elävään historiikkiin monitaideyhteistyössä tuovat musiikillaan Osmo Hakosalo ja kuvataiteellaan Riikka Kontio, Kulttuuriosuuskunta ILME!

Liput: 3/5€, Kulttuuritalo Valveelta (Hallituskatu 7), Ticketmasterista (+1€ tilausmaksu) ja ovelta puoli tuntia ennen esityksiä. Kaikukortilla mahdollisuus maksuttomaan pääsylippuun.

Elävä historiikki juhlistaa Esteetön ry:n 10-vuotista matkaa taiteen, kulttuurin ja yhdenvertaisuuden puolesta! Tervetuloa kokemaan yhdessä tanssivia tarinoita!

Oulun kaupunki tukee juhlavuoden toimintaa. Yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta ILME.

Kuva: Tuomo Kangasmaa

Kaikille avoimet jamit 15.8. klo 13-14 Valveella

Sunnuntaina 15.8 klo 13-14 Valveella juhlajamien teemana on ”Elämän Kengät”.

Mitkä itsellesi merkitykselliset kengät voisit tuoda mukanasi?

Elämän Kengissä muistellaan, tehdään repliikkejä ja liikutaan.

Jamiliput 3/5€. Ilmoittautumiset: esteetonry@gmail.com (max 10 osallistujaa).

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita Valveella vieraillessa:

 • Ethän tule Valveelle oireisena.
 • Pidä turvavälit
 • Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
 • Yski nenäliinaan tai hihaan.

Tervetuloa Taidejameihin!

Pop up Piknik Oulun Taiteiden yössä 12.8. klo 16:30

Esteetön ry:n 10 v. juhlavuoden iloisissa merkeissä kokoonnutaan pop up -piknikille Madetojanpuistoon, Valveen taakse 12.8.2021 klo 16:30-17:15.

Tanssivat tarinat ja Elävä historiikki odottavat teitä!

Oma huopa ja eväät mukaan. Tapahtumassa on säävaraus.

Tervetuloa juhlimaan yhdenvertaisuutta ja tanssimaan kanssamme! Tanssi kuuluu kaikille!

Lämpimästi tervetuloa kokemaan Taiteiden yössä myös Esteetön ry:n 10 v. juhlavuoden Elävä näyttely, johon liittyy tanssiva opastus klo 17:30-18:00. Elävä näyttely esillä elokuun ajan Kulttuuritalo Valveen kahvilassa.

Seuraa meitä somessa @esteetonry tai liity postituslistalle laittamalla viestiä esteetonry@gmail.com! Saat tiedon tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista ensimmäisten joukossa!

Oulun Taiteiden yön www-sivut: https://www.oulunjuhlaviikot.fi/tapahtuma/oulun-taiteiden-yo/

Elokuun ensimmäiset taidejamit 8.8. klo 13-14 Valveella

Iloisia uutisia!

Muusikko Osmo Hakosalo saapuu soittamaan taidejameihimme sunnuntaina 8.8. klo 13 -14 Valveen tanssisaliin 1.

Jameihin johdattaa yhdistyksemme perustajajäsen, taiteen tekijä ja kehittäjä Pauliina Lappi.

Muistathan ilmoittautua jameihin etukäteen: esteetonry@gmail.com.

Taidejameihin on rajattu osallistujamäärä eli 10 (sisältäen muusikon ja ohjaajan).

Varaa mukaan 5/3 € tasarahana osallistumismaksua varten.

Kirjaamme ylös myös yhteystietosi mahdollista jäljittämistä varten. Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme!

Ennen saliin tuloa on tärkeää pestä kädet. Salissa myös tarjolla käsidesiä ja maskeja.

Muistathan noudattaa yleisiä turva- ja hygieniaohjeita Valveella vieraillessa:

☑️ Ethän tule Valveelle oireisena.

☑️ Pidä turvavälit

☑️ Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä

☑️ Yski nenäliinaan tai hihaan.

Tervetuloa Taidejameihin!

Kuva: Merja Männikkö

Elävän näyttelyn avajaiset 8.8. Kulttuuritalo Valveella

Esteetön ry:n juhlavuoden näyttelyn avajaisia vietetään sunnuntaina 8.8. Näyttely on nähtävillä H2O Konstilassa 29.8. saakka. Esillä on muistoja yhdistyksen 10-vuotisen historian ajalta.

Näyttelyopastuksiin on mahdollista osallistua sunnuntaisin 15.8. ja 22.8. klo 15-16.30. Vapaa pääsy!

Tervetuloa Elävään näyttelyyn!

Astu elävään historiikkiin

Elävä historiikki valmistuu elokuussa 2021 Esteetön ry:n järjestämissä kaikille avoimissa juhlajameissa ja Valvesalin pop up -tilassa. Elävässä historiikissa mennyt, tämä hetki ja tulevaisuus kietoutuvat toisiinsa ennalta määrittelemättömillä tavoilla. Osallistavissa tapahtumissa yleisö pääsee osaksi yhteisömme elävää historiikkia. Yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus, ilo ja luovuus ovat hengittäviä materiaaleja moniaistisessa teoskonseptissa. Kudelma tanssivia tarinoita syntyy ainutlaatuisissa kohtaamisissa. 

Elävä historiikki kutsuu yleisöä mukaan juhlimaan yhdistyksen kymmenvuotista taivalta ja kokemaan tanssivia tarinoita! Elämme tässä ja nyt!

Su 8.8., 15.8. ja 22.8.
Juhlajamit klo 13-14, Valveen tanssisali 1. Jamiliput: 3/5€
Elävä näyttely klo 15-16:30, H2O Konstila (Valveen kahvio). Vapaa pääsy.

To 12.8. Oulun Taiteiden Yö
Pop up piknik klo 16:30, Madetojanpuisto (Valveen takana). Vapaa pääsy.
Tanssiva opastus juhlavuoden näyttelyyn n. klo 17:30-18, H2O Konstila.

Ma 23.8.
Elävä historiikki klo 16:30, 17:30 ja 18:30 (Valvesali). Liput: 3/5€

Lipunmyynti 23.8. tapahtumaan ennakkoon Kulttuuritalo Valveen (Hallituskatu 7) lippumyymälästä ja ovelta puoli tuntia ennen esityksiä. Valveen lipunmyynti avoinna ke – su klo 12-19, puh. 08 5584 7575.

Huolehdimme tapahtumissa turvaväleistä ja käsihygieniasta. Esityksissä on rajoitettu osallistujamäärä. Toivomme mahdollisuuksien mukaan myös maskin käyttöä.

Muutokset mahdollisia.

Seuraa meitä somessa ja sivuillamme. Lämpimästi tervetuloa!

Facebook: https://www.facebook.com/esteetonry

Instagram @esteetonry

www.esteetonry.fi

Tanssivat tarinat Pikisaaressa

Esteetön ry:n 10-vuotisjuhlatapahtuma TANSSIVAT TARINAT PIKISAARESSA järjestetään 1.7.2021 klo 15.00-16.30.

Tervetuloa kohtaamaan ja kokemaan performanssia ja musiikkia Pikisaaren “taidejamipolulle”.

Lähtö polulle tapahtuu Art Hub Pikisaaren (Pikisaarentie 8) edustalta klo 15, jossa saat tarkemmat ohjeet kuinka osallistua tapahtumaan. Saat mukaasi kartan josta löydät eri tapahtumapisteet (joihinkin on laitettu myös kellonaika helpottamaan kulkua.) Reitin varrella voit pysähtyä kokemaan performanssia, tanssia, liikettä ja  runoja. Halutessasi voit  osallistua yhteisiin laulu- ja tanssituokioihin. Tapahtuma toteutetaan terveysturvallisesti siten, että kukin osallistuja huolehtii turvaväleistä kuljeskellen omassa tahdissaan reitillä.

Klo 15.45 nähdään tanssitaiteilija Päivi Mettovaaran sooloteos Kelluvalla Lavalla (Oulu Urban Culture),  jonka jälkeen Kelluvan lavan läheisyydessä yhteisötanssituokio, joka on kaikille avoin.

Taidejamipolku toteutetaan yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta ILMEen ja muusikko Osmo Hakosalon kanssa, yhteistyö jatkuu syksyllä monitaidejameina.

Tanssivat tarinat ovat syntyneet Esteetön ry:n kymmenvuotisen historian ja Pikisaaren luonnon inspiroimina.Työryhmä on työstänyt tarinapolkua taiteen tekijä ja kehittäjä Pauliina Lapin luotsaamana kesäkuun aikana Art Hub Pikisaaressa, taiteen uudessa kohtaamispaikassa Oulussa.

Työryhmä Luoviin Askeliin ja projektiryhmä Kelluviin Naisiin kuuluvat Pauliina Lappi, Merja Männikkö, Päivi Mettovaara, Johanna Aromaa, Maire Veijola, Piia Pietilä, Noora Oertel, Heidi Ranta ja Kaisu Maaria Leinonen.

Tarinapolku on maksuton, mutta halutessaan voi jättää käteistä lippaaseen Art Hubin edustalla jamipolun päätteeksi. Näin tuet Esteetön ry toimintaa.

__________________________________________________________________________

Tanssivat tarinat ja Kelluvat Naiset Pikisaaressa 1.7.2021

Nyt ei tehdäkään ihan tavallista historiikkia! 

Työryhmä Luovat Askeleet työskentelee taiteen tekijä ja kehittäjä Pauliina Lapin luotsaamana kesäkuun ajan Art Hub Pikisaaressa, taiteen uudessa kohtaamispaikassa Oulussa (Pikisaarentie 8). 

Tarinapolku kuljettaa luovin askelin Pikisaaren maisemissa Kelluvalle Lavalle (Oulu Urban Culture), jossa nähdään tanssitaiteilija Päivi Mettovaaran sooloteos. Tapahtumassa yleisöä osallistava taidejamipolku toteutetaan yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta ILMEen ja muusikko Osmo Hakosalon kanssa.

Tanssivat tarinat -jamiperformanssi syntyy Esteetön ry:n kymmenvuotisen historian muistelumateriaalista, lehtikirjoituksista, kuvista ja esitystaltioinneista.

Tapahtuma toteutetaan terveysturvallisesti. Muutokset mahdollisia. 

Työryhmä Luoviin Askeliin ja projektiryhmä Kelluviin Naisiin kuuluvat Pauliina Lappi, Merja Männikkö, Päivi Mettovaara, Johanna Aromaa, Maire Veijola, Piia Pietilä, Noora Oertel, Heidi Ranta ja Kaisu Maaria Leinonen.

Tervetuloa seuraamaan työskentelyämme Pikisaaressa 21.-23.6. Voit seurata matkaamme myös näillä sivuilla, blogissa ja somekanavissamme.

Facebook ja Instagram @estetonry @luovataskeleet

#luovataskeleet #esteetönry #tanssivattarinat #tarinapolku #esteetönjuhlavuosi #elävähistoriikki

Tervetuloa mukaan yhteiselle Tarinapolulle Pikisaareen!

_____________________________________________________

Luovasti verkossa Art Express 13.6.2021

Luovasti verkossa -kaikille avoimen taidetuokion viimeisellä kerralla työryhmä Luovat Askeleet tarjoilee Art Express -maistiaisia runon, laulun ja tanssin muodossa. Yhteiset päätösjamit kruunaavat herkkuhetken. Piipahda taiteessa 13.6. klo 15 alkaen:

Klo 15:00-15:10 Runoja

Klo 15:10-15:20 Laulua

Klo 15:20-15:30 Tanssia

Klo 15:30-15:40 Jamit

Luovasti verkossa järjestetään Zoomissa. Mukaan pääset tästä linkistä. Laitathan viestiä tai soita numeroon 044 9827 084, mikäli ilmenee kysyttävää tai liittymisessä on haasteita.

Taidetuokiot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Tervetuloa herkuttelemaan!

Art Express – Taidelähetys on työryhmä Luovien Askelten kehittämä palvelukonsepti. Luovasti verkossa on osa Esteetön ry:n juhlavuoden toimintaa. Oulun kaupunki, Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta tukee toimintaa. Yhteistyössä: Oulun Invalidien Yhdistys Ry.

__________________________________________________________

Työryhmä Luovat Askeleet & Kelluvat Naiset

Työryhmä Luovat Askeleet valmistaa tanssivia tarinoita osana Esteetön ry:n 10-vuotisjuhlavuotta. Tanssivat tarinat kietoutuvat osaksi osallistavaa ja immersiivistä teoskokonaisuutta, yhdistyksen elävää historiikkia, jonka teemana on toivo. 

Juhlavuoden myötä moniammatilliseen työryhmä on kasvanut ja siihen kuuluvat Pauliina Lappi, Merja Männikkö, Päivi Mettovaara, Johanna Aromaa, Maire Veijola, Piia Pietilä, Noora Oertel, Heidi Ranta ja Kaisu Maaria Leinonen.

Työryhmä työskentelee Art Hub Pikisaaressa kesäkuun ajan. Osana 10-vuotisjuhlaa valmistuu immersiivinen tarinapolku työnimellä Kelluvat Naiset.

Tarinapolku tapahtuu 1.7. Pikisaaressa. Tapahtumassa myös kaikille avoimet jamit Kulttuuriosuuskunta ILME – yhteistyönä, sekä Kelluva Lava!

Tervetuloa seuraamaan työskentelyämme näillä sivuilla, somekanavissamme sekä Pikisaaressa sunnuntaisin. Tarkemmat ajankohdat ja tapahtumakalenteri julkaistaan lähiaikoina. 

Löydät meidät sosiaalisesta mediasta aihetunnisteilla #luovataskeleet #kelluvatnaiset #tanssivattarinat #tarinapolku #esteetönjuhlavuosi #elävähistoriikki

______________________________________________________________

Luovasti verkossa -kaikille avoimet taidetuokiot

Luovasti verkossa – kaikille avoimet taidetuokiot 16.5., 30.5. ja 13.6.2021 klo 15-16.

Luovasti verkossa -taidetuokioissa opitaan yhdessä luovia tapoja osallistua ja olla vuorovaikutuksessa verkossa.

Taidetuokiot järjestetään Zoomissa. Linkin ja ohjeet mukaan liittymiseksi saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Tule rohkeasti mukaan, sydämellisesti tervetuloa!

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: esteetonry@gmail.com / p. 044 9827 084.

Luovasti verkossa on osa Esteetön ry:n juhlavuoden toimintaa. Kevään Luovasti verkossa -tuokiot järjestetään yhteistyössä Oulun Invalidien Yhdistys ry:n kanssa.

____________________________

Esteetön ry 10 vuotta

Esteetön ry juhlii tänä vuonna kymmenvuotissynttäreitään! Juhlavuonna 2021 askelletaan toivon silloilla, tanssitaan tarinoita ja kohdataan luovasti verkossa. Sydämellisesti tervetuloa juhlavuoden tapahtumiin.

___________________________________________

Esteettömyyden avoin verkkoilta

Esteettömyyden avoin verkkoilta 15.4.2021 klo 17-19. Illan ohjelmassa: Esteetön ry esittäytyy ja kertoo juhlavuodestaan, toteutetaan luova ja toiminnallinen, kaikille helposti soveltuva harjoitus ja muuta mukavaa! Tapahtuman järjestää Oulun Invalidien Yhdistys ry. Teams-ohjeet ja osallistumislinkki: http://www.oiy.fi/teamlinkit-ja-ohje. Tervetuloa mukaan!

_________________________________________________________

Luovat Askeleet: Art Express – Taidelähetys

Luovat Askeleet -työryhmä osallistui Cultural Climate Change Pitching -kilpailun finaaliin 4.3.2021 ideallaan Art Express – Taidelähetys. Voit katsoa pitchausvideon alta:

_____________________________________________________________________

Luovat Askeleet Cultural Climate Change Pitching -kilpailun finaaliin

Työryhmä Luovat Askeleet on valittu kansainvälisen Cultural Climate Change Pitching -kilpailun finaaliin. Finaalia voi seurata suorana 04.03.2021 klo 17 alkaen Oulu2026 Youtube-kanavalla ja Facebook-sivulla.

Lisätietoja Oulu2026-hankkeen kotisivuilta.


_________________________________________

Uuden vuoden 2021 tervehdys

Hei kaikki Esteetön ry:n uudet ja vanhat jäsenet, kannattajajäsenet sekä tulevat sidosryhmät sekä yhteistyökumppanit!

Minulla on ilo toivottaa kaikille toivorikasta Esteetön ry:n kymmenvuotisjuhlavuotta 2021 uuden hallituksemme puolesta, sekä kiittää lämpimästi edellistä hallitusta ja puheenjohtajaamme Päivi  Mettovaaraa kuluneesta kaudesta.  

Yhdistyksen juhlavuosi suunnataan Luovasti verkossa -jäsentapahtumien kautta kokoamaan muistoja ja kokemuksia menneiltä vuosilta. Voit ottaa meihin yhteyttä myös soittamalla 044-9827084  tai sähköpostitse esteetonry@gmail.com.  

Jäsenten äänen kuuluminen ja näkyminen sekä osallistuminen juhlavuoden tapahtumiin  ovat Esteetön ry:ssä sydämen asia. Siitä pidämme edelleenkin kiinni! 

Tehdään vuodesta 2021 yhdessä ikimuistoinen matka!

Olisiko sinulla muistoja menneiltä vuosilta, jotka haluaisit jakaa kanssamme? Muisto voi olla kirjoitus, kuva, runo, esitysasu, kortti, taulu. Kootaan yhteen muistot ja tanssitaan niistä tulevat juhla-askeleet. 

Maksamalla  jäsenmaksun 31.1.2021 mennessä tuet yhdistyksemme juhlavuoden toimintaa. Toivottavasti pian myös yhdessä tanssien. 

Kuukausittain sähköpostilla lähetettävistä jäsenkirjeistä sekä sivuiltamme www.esteetonry.fi  / Facebookissa: https://www.facebook.com/esteetonry/ pystyt seuraamaan tulevia tapahtumia ja toimintaamme! 

Ota rohkeasti yhteyttä, kaikki ideat ja ajatukset yhteiseen tulevaan vuoteen ovat tervetulleita.

Yhdessä olemme enemmän!

Pauliina Lappi
Esteetön ry:n puheenjohtaja

_____________________

Joulutervehdys

Tämä vuosi on ollut kaikin puolin erikoinen. Korona ja sen tuomat haasteet ovat muuttaneet elämäämme. Yhdistyksen toiminta on suurelta osin ollut tauolla tilanteen vuoksi, poikkeuksena muutamat tanssityöpajat ja Luovasti verkossa-toiminta. Etätoimintamme on ollut vielä kehittämisvaiheessa, mutta pääsimme kuitenkin käynnistämään toimintaa ja Luovasti verkossa- konsepti onkin saamassa jatkoa tulevana vuotena.

Kaiken tämän vallitsevan tilanteen keskellä haluaisin nostaa esille nähdyksi ja kuulluksi tulemisen ja yhteisöllisyyden merkityksen. Meillä ihmisillä on luonnostaan tarve tulla nähdyksi ja kuulluksi sellaisena, kuin olemme. Kaipaamme ympärillemme ihmisiä, jotka hyväksyvät meidät omana itsenämme. Toivon, että vaalimme yhdistyksessä nähdyksi ja kuulluksi tulemista ja yhteisöllisyyttä myös silloin, kun olemme etänä. Voimme luoda toivon siltoja ympärillemme, vaikka emme näe tällä hetkellä toisiamme fyysisesti. Tapaamisen hetki koittaa kyllä.

Yhdistyksen syyskokous pidettiin etänä 3.12., missä mm. valittiin tulevan vuoden hallitus. Ensi vuonna hallituksen puheenjohtajana aloittaa Pauliina Lappi ja minä siirryn puheenjohtajan tehtävistä aktiivijäseneksi ja kehittämään sitä kautta toimintaamme. Pauliina tuo yhdistykseen vahvan osaamisensa kautta luovuutta, aitoa kohtaamista ja lempeää johtajuutta.

Tuleva vuosi on juhlan vuosi, sillä yhdistys täyttää 10-vuotta. Toivotamme kaikki tervetulleiksi juhlimaan yhdistyksen pitkäjänteistä taivalta yhdenvertaisuutta ja osallisuutta edistävän taiteen eteen. Mutta ennen juhlavuoteen siirtymistä, on aika on rauhoittua joulun viettoon. Siispä haluan toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!


Jouluterveisin: Päivi Mettovaara

.

___________________________________

Esteetön ry 10 vuotta

Esteetön ry juhlii tulevana vuonna kymmenvuotista polkuaan! Juhlavuoden teemana on toivo. Haluamme rakentaa toivon siltoja yhdessä juhlien! Tervetuloa mukaan juhlavuoden 2021 tapahtumiin! Päivitämme juhlavuoden kuulumisia näille sivuille.

.

____________________________________________________________________________

Liikkumisen taidetta esteettömästi -tanssilliset työpajat nyt tilattavissa

Koronatilanteen vuoksi työpajat ovat väliaikaisesti tauolla.

***

.

Luovasti Verkossa -kaikille avoimet online-tapaamiset toukokuussa

Tervetuloa Luovasti verkossa -tapaamisiin!

Esteetön ry järjestää toukokuussa kolme kaikille avointa verkkotapaamista.

Milloin? ti 12.5., 19.5. ja 26.5. klo 18-18:40

Missä? Zoom-videoyhteydellä osoitteessa: https://us04web.zoom.us/j/74216215715
Pääset linkin kautta palveluun, josta kirjaudut sisälle. Palvelu on englanninkielinen. Voit vaihtaa sen halutessasi suomenkieliseksi. Palvelu toimii tietokoneella, puhelimella (lataa sovellus) ja tabletilla.

Kenelle? Tapaamiset ovat kaikille avoimia

Kohdataan luovasti, tule sellaisena kuin olet!

Ei ennakkoilmoittautumista. Autamme Sinut tarvittaessa Zoom-yhteyteen!

Lisätietoja: esteetonry@gmail.com, p. 044 9827 084

Esteettömän tanssin tilauskurssit keväällä 2020
Huom! Kevään kurssit on peruttu. Tiedotamme myöhemmin syksyn kursseista. Pysytään terveinä, stay safe!

Esteetön tanssi antaa mahdollisuuden tutustua tanssin muotoon, jossa jokainen voi ilmaista itseään omista fyysisistä ja psyykkisistä lähtökohdistaan käsin. Esteetön tanssi ei sulje ketään ulkopuolelle vamman tai vammattomuuden vuoksi. Sovi sopivan mittainen kurssi ryhmällenne (1- 6 kertaa): esteetonry@gmail.com, p. 044 9827084.

Lisätietoja täältä.

Tiedotamme muista ajankohtaisista tapahtumistamme Facebook-sivullamme ja Instagramissa @esteetonry. Tutustu myös blogiimme.